Якість продуктів в Україні контролюватимуть по-новому

З 4 квітня в Україні почне роботу нова система контролю якості і безпеки харчових продуктів.
Про це повідомляє прес-служба уряду. Йдеться про набуття чинності закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин».


Новий закон, з одного боку, створить умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів, а з іншого - встановить чіткі і прозорі процедури перевірок, що дозволить мінімізувати корупційні ризики.

Підприємства перевірятимуть в залежності від ступеня ризику для життя і здоров'я людей. «Наприклад, в магазині, де продається упакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж в магазині, де продається свіже м'ясо», - наголошується в повідомленні.

Крім того, новий закон передбачає, що інспектори Госпотребслужби здійснюватимуть перевірки відповідно до акта перевірки. Цей акт повинен містити вичерпну інформацію про кількість питань для перевірки і повинен бути публічним.

За порушення нових вимог передбачені штрафні санкції на суму до 70 тис. Грн (в залежності від правопорушення).

У разі виявлення чинників, що становлять загрозу для життя і здоров'я людини, інспектор зможе тимчасово призупинити виробництво або обіг товарів.

AddThis Social Bookmark Button