Україна стала 44-ою у світі за доступністю та якістю харчів
Україна посіла 44 сходинку рейтингу країн за доступністю для населення та якістю харчових продуктів, який склав The Economist Intelligence Unit. Загалом у рейтингу було досліджено 105 країн.
Для ранжування експерти обрали Індекс «впевненості в їжі» (тобтоколи люди в будь-який час мають
фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої та поживної їжі, яка задовольняє їхні дієтичні потреби для здорового таактивного життя).
Основними показниками Індексу «впевненості в їжі» стали: доступність (витрати сім’ї на споживання
їжі порівняно з іншими витратами), наявність (достатня пропозиція, постачання їжі в середньому на
день), якість та безпечність харчів (дотримання харчових стандартів).
Оцінювання здійснювалось за шкалою у 100 балів. Найвищі показники за доступністю та безпечністю харчів було зафіксо вано у США (89,5). Другу та третю сходинки посіли Данія (88,1) та Норвегія (88,0). На четвертому місці опинилась Франція (86,8), а на п’ятому — Нідерланди (86,7). До десятки найкращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія та Німеччина. Найгіршою ж ситуація з наявністю харчових продуктів є в Демократичній Республіці Конго (18,4).
На останніх сходинках рейтингу опинились також Чад (20,2), Бурунді (22,9), Гаїті (24,5), Мадагаскар (26,3),
Ефіопія (26,4), Танзанія (26,8), Малаві (27,3), Того (27,5), Судан (27,6).
Україна в рейтингу посіла 44-ту сходинку, отримавши 58,4 балів. Таким чином, за безпечністю та наявністю
харчів Україна випередила Таїланд, Болгарію, Перу, Казахстан, Азербайджан, Таджикистан. У звіті The
Economist Intelligence Unit також робляться висновки, що в розвинених країнах кожна людина споживає на
1,2 тис. калорій на день більше, ніж у країнах з меншими доходами при тому, що загалом у середньому лю
дині для нормального життя потрібно 2,3 тис. калорій на день.
Marcedes Lewis Womens Jersey