Гаряча лінія Екологічного порятунку (044) 279 52 91

 

«Людського розвитку України»

1. Українська Рада Миру

 


 2. Національний технічний університет України ««Київський політехнічний інститут ім. Сікорського»

 


3. Громадська організація «Союз юристів України»


4.  80 -та окрема десантно-штурмова бригада


 5.  39- й Зенітний Ракетний Полк (Україна)


 

6. Всеукраїнський союз учасників бойових дій, АТО, ветеранів військової служби і правоохоронних органів

"Всеукраїнський Союз"

 


7. Емігрантське радіо

emradio.com.ua 


8.  Національна спілка письменників України


  9.  Українська асоціація зовнішньої політики

 


10.  «Український союз промисловців та підприємців»


 11. «Всеукраїнська спілка громадських організацій «Асоціація ветеранів спорту України» 


12.  «Асоціація екологічних організацій Казахстана»

 


 13. Партія «Захисників Вітчизни»

 

 


14. Аграрна Партія України


15. «Europejski Holding Energetyczny»


 

 16. «Благодійний фонд допомоги беезпритульним тваринам  HAPPY PAW»


  17. Всеукраїнська  громадська організація "Чесне слово "


  18. Первинна  профспілкова  організація "Трудова  солідарність"


19 . Всеукраїнська спілка громадських організацій «Громадянська Солідарність» 

 


20.Конфедерація журналістських організацій України

 

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedInВідправити в OdnoklassnikiВідправити в Vkcom

Небезпечні помічниці

Підігріти страву, розморозити продукти, а подекуди й приготувати – все це можна зробити за допомогою зручної мікрохвильової печі, при цьому і витрата електроенергії менша, ніж на електроплитці, і дорогоцінний час залишається у запасі.

Мікрохвильові, або як їх ще називають надвисокочастотні (НВЧ) печі,сьогодні є одними з найпопулярніших електроприладів. У свій час їх винахідник – Персі Спенсер, інженер зі штату Массачусетс – не міг і мріяти про таке. Саме Спенсер першим зауважив здатність надвисокочастотного випромінювання до нагрівання продуктів.

Стоячи біля магнетрона (електронної лампи, яка генерує мікрохвильове електромагнітне випромінювання), він виявив, що шоколадний батончик у його кишені розтанув. Після того випадку Персі Спенсер почав працювати над приладом (який сьогодні і є аналогом мікрохвильової печі), запатентувавши його у жовтні 1945 року.

 

Перші НВЧ-печі, призначалася для армійських їдалень і великих ресторанів, це були шафи висотою 175 см і вагою 340 кг. Компактніші домашні печі почали виробляти з 1955, а перша серійна побутова мікрохвильова піч була випущена японською фірмою Sharp у 1962 році. Спочатку вони не користувалися особливим попитом, але згодом ситуація пішла на краще.

Принцип дії

Мікрохвильові стали незамінними помічниками для багатьох родин, вони користуються популярністю, незважаючи на суперечки, які точаться щодо безпеки пристрою. Мова йде про небезпеку променів (хвиль), за допомогою яких відбувається підігрів їжі.

Противники мікрохвильових говорять, що хвилі, які використовуються у НВЧ-печах, є різновидом електромагнітної енергії і переміщаються вони зі швидкістю світла. У нашому житті цей вид хвиль використовується досить широко: від телефонного зв'язку до передачі телепрограм. Основний робочий елемент мікрохвильової печі-це магнетрон, який перетворює електричну енергію в надвисокочастотне електричне поле. Це поле, впливаючи на молекули води, змушує їх обертатися з величезною швидкістю, що призводить до нагрівання їжі. І все б нічого, але з'явилися дослідження, які доводять, що це тертя завдає величезної шкоди продуктам, деформуючи молекулярну структуру. Мікрохвилі розігрівають не сам продукт, а воду, що міститься в ньому. Образно кажучи, білки, жири і вуглеводи практично невидимі для НВЧ-хвиль. Останні впливають тільки на електрично заряджені структури - воду і солі. Внутрішня вода швидко закипає і випаровується, саме тому у мікрохвильовій вибухають яйця і щільно закриті продукти. Закипає і внутрішньоклітинна рідина, розриваючи всі мембрани, через що страви з мікрохвильовки і набувають менш чіткої текстури. При обертанні молекул води виділяється тепло, і температура може бути набагато вища, ніж при звичайному приготуванні. А ми знаємо: чим вища температура, тим більше утворюється різних речовин, у тому числі й канцерогенних.

При цьому особливо небезпечна їжа з мікрохвильової для вразливих дитячих організмів.

Здавалося б, що ще можна додати, але є й ті хто заперечує негативний вплив НВЧ-хвиль. Адже хвилі, які проникають у продукт і змушують коливатися молекули води, створюють тепло, розігрівають продукт. Після припинення

процесу нагріву, хвилі не залишаються у самому продукті, вони небезпечні лише при безпосередній дії на організм людини.

Принцип роботи мікрохвильової зрозумілий, користуватися ними чи ні – особистий вибір кожного, головна пам’ятати, що у всьому повинна бути міра.

 Alex McGough Jersey
AddThis Social Bookmark Button