Гаряча лінія Екологічного порятунку (044) 279 52 91

 

«Людського розвитку України»

1. Українська Рада Миру

 


 2. Національний технічний університет України ««Київський політехнічний інститут ім. Сікорського»

 


3. Громадська організація «Союз юристів України»


4.  80 -та окрема десантно-штурмова бригада


 5.  39- й Зенітний Ракетний Полк (Україна)


 

6. Всеукраїнський союз учасників бойових дій, АТО, ветеранів військової служби і правоохоронних органів

"Всеукраїнський Союз"

 


7. Емігрантське радіо

emradio.com.ua 


8.  Національна спілка письменників України


  9.  Українська асоціація зовнішньої політики

 


10.  «Український союз промисловців та підприємців»


 11. «Всеукраїнська спілка громадських організацій «Асоціація ветеранів спорту України» 


12.  «Асоціація екологічних організацій Казахстана»

 


 13. Партія «Захисників Вітчизни»

 

 


14. Аграрна Партія України


15. «Europejski Holding Energetyczny»


 

 16. «Благодійний фонд допомоги беезпритульним тваринам  HAPPY PAW»


  17. Всеукраїнська  громадська організація "Чесне слово "


  18. Первинна  профспілкова  організація "Трудова  солідарність"


19 . Всеукраїнська спілка громадських організацій «Громадянська Солідарність» 

 


20.Конфедерація журналістських організацій України

 

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedInВідправити в OdnoklassnikiВідправити в Vkcom

Хліб - основа-основ

Сьогодні хліб - це основний продукт споживчого кошику кожного українця. Приблизно 300-350 г хліба, для задоволення потреб організму, необхідно дорослій людині щодня, однак, ця норма може варіювати залежно від віку, виду діяльності людини, тощо. Головне, щоб придбаний хліб був корисним, відповідно якісним.

 

Саме для того, аби попередити надходження на споживчий ринок неякісних та небезпечних товарів територіальними органами Держспоживінспекції України протягом 9 місяців 2012 року проводились перевірки якості та безпеки основних груп продовольчих товарів та продукції тому числі хлібобулочних виробів.

Здійснювався контроль за дотриманням умов та строків придатності, наданням необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, наявністю та достовірністю супровідних документів, у тому числі щодо якості та безпеки, дотримання правил торгівлі тощо. Отже, при перевірці більше 404 тонн хлібопродуктів (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно та крупи) забраковано та знято з реалізації 33 % від перевіреної кількості, у тому числі через:

* відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки – 51 %;

* відсутність інформації про товар – 48 %;

* невідповідність вимогам нормативних документів – 11 %;

* вичерпаний термін придатності – 2 %.

Виявлені невідповідності нормам чинного законодавства не говорять про те, що хліб небезпечний. Але відсутність вищезазначених документів вказує на недостатню відповідальність виробників та реалізаторів перед споживачами.

Аби ви завжди мали змогу купити хліб, якій надасть вам сили та втамує голод дотримуйтесь таких порад:

- не купуйте непривабливий хліб. Якщо у батона або круглого хліба горбиста кірка, значить у ньому є всякі домішки або ж його “поліпшили”. Не беріть плоский хліб. Такий буханець кислий на смак. І вже зовсім не варто купувати хліб зеленуватого кольору – це означає, що він не пропечений і до того ж в ньому багато солі;

- не купуйте хліб, який погано пахне. Якщо батон має затхлий запах, це ознака того, що борошно, з якого він зроблений, заражене картопляною паличкою. Нічого, окрім шкоди, він вашому шлунку не принесе. Інша ознака, по якій можна виявити її наявність: відламайте шматочок хліба, і якщо його м’якоть тягнутиметься і липнутиме до пальців, в тісті точно є картопляна паличка;

- не купуйте хліб в різних булочних. Намагайтесь брати у одного і того ж продавця – у того, у якого ви вже купували хороший хліб.

 Albert Wilson Authentic Jersey
AddThis Social Bookmark Button