Без кисню ми можемо прожити всього кілька хвилин

Лідер української партії «Зелена планета» Сергій Орєхов підіймаючи тему забрудненості повітря, зауважує:

«Ми всі з вами кожного дня поспішаємо і націлені лише на те, щоб зробити наш добробут кращим: купуємо нові речі, побутові пристрої тощо. Але найголовніше, як завжди стоїть осторонь нашої уваги. Ми замислюємося над тим, які, наприклад, продукти харчування придбати, а от над тим чим ми дихаємо, я певен, зовсім не замислюємось. І марно, адже повітря навколо нас щосекунди забруднюється, тим самим зменшується кількість кисню в ньому.

AddThis Social Bookmark Button

«Еко» та «органік», чи відповідає таке маркування дійсності?

 Для багатьох з нас маркування на упаковці – система символів та знаків. А інколи і сам склад продукту залишається загадкою, а насправді всі ці позначення багато чого можуть розповісти. Тож спробуємо розібратися, що й до чого.

Систему маркування створена, у першу чергу, для зручності. Знаки, нанесені на упаковку, свідчать про те, що товар пройшов державний контроль, або ж певну сертифікацію, а це, говорить про те, що продукт можна віднести до категорії якісних та безпечних. Маркування – своєрідний спосіб донесення інформації від виробника до споживача.

AddThis Social Bookmark Button

Обережно - «Шумова хвороба»

Для міста шум — справа звичайна: шумить авто та залізничний транспорт,  працюють підприємства, заводи, фабрики,  злітають з аеродрому літаки, зводяться  нові  будинки. У  оселях шумлять холодильники і пральні машини, в під'їздах — ліфти, в офісах – оргтехніка. Цей перелік можна продовжити. Постає питання: якщо шуму так багато в нашому житті, можливо, він не шкідливий?

AddThis Social Bookmark Button

Україна стала 44-ою у світі за доступністю та якістю харчів

Україна посіла 44 сходинку рейтингу країн за доступністю для населення та якістю харчових продуктів, який склав The Economist  Intelligence Unit. Загалом у рейтингу було досліджено 105 країн.

Для ранжування експерти обрали Індекс «впевненості в їжі» (тобтоколи люди в будь-який час мають

фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої та поживної їжі, яка задовольняє їхні дієтичні потреби для здорового таактивного життя).

AddThis Social Bookmark Button