Підступні ГМО

Українська партія «Зелена планета», дбаючи про важливі сфери суспільного життя, проаналізувала одне із найважливіших питаньсьогодення: «динаміка розповсюдження генетично - модифікованих організмів у харчових продуктах та сировині».

Бурхливий розвиток біологічної науки протягом другої половини ХХ сторіччя призвів до розробки методів безпосереднього впливу на спадковий матеріал. Це дозволило створювати організми з ознаками і властивостями які не має даний біологічний вид або споріднені з ним види. Одним із наслідків цієї четвертої зеленої революції стала розробка і впровадження генетично модифікованих (ГМ) рослин сільськогосподарського призначення, які використовують для виробництва продуктів харчування та годівлі худоби.

AddThis Social Bookmark Button

Привітання Лідера Партії "Зелена планета" з нагоди Всесвітнього дня бібліотек

Дорогі друзі!

Щиро вітаю з нагоди Всесвітнього дня бібліотек!

Здавен бібліотека була збирачем, хранителем і дослідником пам’яток писемності, здобутків культур, фактів історії, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

AddThis Social Bookmark Button

На захист Біличанського лісу

Минулого тижня під Адміністрацією Президента зібралися на акції протесту українські екологи, громадські діячі, журналісти та усі, кому не байдужа доля Біличанського лісу. Аби передати Президентові близько десять тисяч підписів громадян під зверненням-вимогою - зупинити злочин проти майбутніх поколінь і створити національний природний парк на території лісу. Громадськість вимагала захистити 4000 га Біличанського лісу.

AddThis Social Bookmark Button

Небезпечні помічниці

Підігріти страву, розморозити продукти, а подекуди й приготувати – все це можна зробити за допомогою зручної мікрохвильової печі, при цьому і витрата електроенергії менша, ніж на електроплитці, і дорогоцінний час залишається у запасі.

Мікрохвильові, або як їх ще називають надвисокочастотні (НВЧ) печі,сьогодні є одними з найпопулярніших електроприладів. У свій час їх винахідник – Персі Спенсер, інженер зі штату Массачусетс – не міг і мріяти про таке. Саме Спенсер першим зауважив здатність надвисокочастотного випромінювання до нагрівання продуктів.

AddThis Social Bookmark Button